Quins tipus de plaques solars hi ha?

 

Quins tipus de plaques solars hi ha?

Quins tipus de plaques solars hi ha?

Descobreix quins panells solars necessites per la teva instal·lació

 

Descobreix quins panells solars necessites per la teva instal·lació

 

Actualitzat a 25 d’agost de 2023

Quines plaques solars haig d’escollir per la meva instal·lació? Quines plaques solars són millors i per què? Aquestes són unes de les preguntes inicials més comunes que ens fan. Els panells solars són una part fonamental en qualsevol instal·lació fotovoltaica, per això és important conèixer els tipus de panells solars que hi ha al mercat i les seves diferències per poder escollir. 

Tipus de plaques solars: Monocristal·lins i Policristal·lins

Els dos tipus de panells fotovoltaics més populars del mercat són els monocristal·lins i policristal·lins.

La principal diferència és la composició de les cèl·lules que formen el panell:

  • Les cèl·lules monocristal·lines es componen d’un únic cristall de silici tallat en fines làmines
  • Les policristal·lines estan fetes de diversos fragments de silici (amb impureses) fosos de manera conjunta.

Aquesta diferència de composició també afecta visualment i en el seu rendiment:

  • Els panells monocristal·lins tenen una eficiència més elevada i un aspecte fosc (negre) més estètic.
  • Els panells policristal·lins tenen una menor eficiència i un to més blavós.

Resum de les diferències principals

Si vols decidir quines plaques solars escollir per la teva instal·lació aquest resum de les diferències principals et serà molt útil:

Com has pogut veure en aquest quadre, els panells monocristal·lins ofereixen millors prestacions que els policristal·lins amb una millor relació qualitat-preu, és per això que són els que més s’instal·len arreu del món. A NOVA Renovables només recomanem i instal·lem panells solars monocristal·lins, de primeres marques com JA Solar, Jinko o Hyundai, entre d’altres.

Si continues tenint dubtes en quin tipus de plaques solars escollir o necessites més informació podeu contactar amb nosaltres aquí!

Tipus de panells Monocristal·lins

Actualment, existeixen diferents tipus de panells monocristal·lins segons la seva potència i mida. Això ens permet realitzar una instal·lació adequada i personalitzada a les necessitats de cada habitatge.

La propietat més important és la potència (mesurada en watts, W), que indica la màxima energia que és capaç de generar el panell cada hora (mesurada en kWh).

La potència que pot tenir un panell monocristal·lí oscil·la entre els 200W i 600W i la seva mida hi està directament relacionada, així com les seves aplicacions.

Les aplicacions dels panells es determinen segons la grandària de la instal·lació (i l’espai disponible de la coberta).

  • Per a projectes residencials (instal·lacions entre 4 i 20 panells) es recomanen plaques solars d’entre 400W i 450W amb mides aproximades de 1,1m x 1,75m, ideals per evitar ombres en cobertes amb petits obstacles
  • Per instal·lacions industrials, es recomanen panells més potents entre 500W i 550W amb mides al voltant de 1,1m x 2,2m. Aquest tipus de panells són ideals per la instal·lació de centenars de panells en grans cobertes industrials principalment.

A NOVA Renovables sempre recomanem panells monocristal·lins de cèl·lula partida com la millor solució qualitat-preu i plaques solars Full-Black (completament negres) sense busbars per una solució més prèmium. 

Panell Solar Hyundai Full-Black

Quines plaques solars escollir?

Després de veure les diferències entre panells monocristal·lins i policristal·lins, cal respondre a la pregunta que us sorgeix: quines plaques solars escollir?

Bé, realment no hi ha cap fórmula màgica per determinar quin panell és la millor opció per a la teva instal·lació. Aquesta és la raó per la qual sempre és aconsellable buscar l’assessorament d’un enginyer de confiança que pugui realitzar un estudi personalitzat. No obstant això, donats els beneficis que ofereixen, és altament recomanable optar per la instal·lació de panells monocristal·lins de qualitat com els esmentats en aquest article, i assegurar-se de triar la potència del panell adequada segons les característiques del projecte. 

Si vols el teu estudi personalitzat gratuït, contacta a través d’aquest formulari. 

    Articles relacionats