Subvencions per a instal·lar plaques solars 2023

Subvencions per a instal·lar plaques solars 2023

T’expliquem totes les subvencions, bonificacions i deduccions que pots demanar amb la

instal·lació de plaques fotovoltaiques

Plaques solars a Mataró

A continuació t’expliquem totes les ajudes que pots sol·licitar amb la instal·lació de panells solars aquest 2023: les subvencions Next Generation dirigides a habitatges unifamiliars, comunitats de veïns i empreses, les bonificacions de l’IBI, l’ICIO i taxes urbanístiques, i per acabar les deduccions d’IRPF per obres de millora d’eficiència energètica en habitatges habituals o que es lloguin. 

 

 

1. Fons Next Generation

Els fons europeus Next Generation EU és el pla de reconstrucció econòmica aprovat el 21 de juliol de 2020. Gràcies a aquests fons, la Generalitat ofereix incentius relacionats amb l’autoconsum fotovoltaic amb plaques solars i l’emmagatzematge de fonts d’energies renovables amb bateries i la implementació de sistemes tèrmics renovables com l’aerotèrmia, per tant, tenen una aplicació del 100% de totes les partides d’un pressupost d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica. La quantitat de diners dels quals disposen és limitada, de manera que s’atorguen per ordre de presentació fins que s’esgotin.

Com es divideixen?

 • Habitatges unifamiliars i comunitats de veïns poden rebre fins a 710 €/kWp. Per exemple, si instal·lem a una teulada una fotovoltaica de 5 kWp, podríem rebre fins a una subvenció de 3550 €. Si en aquesta instal·lació també s’incorpora una bateria, s’atorga una subvenció extra que va entre els 140 a 490 €/kWh. Finalment, per instal·lar una aerotèrmia pots optar a una subvenció de 500 €/ kW amb un valor màxim de 3000€. 
 • Empreses poden optar fins a una subvenció del 45% del preu de la instal·lació per a petites empreses, del 25% per a mitjanes i del 15% per a grans empreses. Per a bateries és fins a un 65% per a empreses petites, un 55% per a mitjanes i un 45% per a grans empreses.  

Taula subvencions

Com funciona?

Si decideixen fer la instal·lació amb nosaltres, ens encarregarem d’enviar la sol·licitud amb el pressupost de la instal·lació. En aquest moment l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ho revisarà i decidirà concedir o no la subvenció. 

No obstant això, el procés d’acceptació de les subvencions està patint retards i és possible que es trigui al voltant d’un any a rebre una resposta. Per tant, aconsellem no tenir en compte la subvenció a l’hora de fer la inversió de la instal·lació fotovoltaica.

 

Fins quan es pot demanar?

L’ajut es pot sol·licitar fins al 31 de desembre de 2023.  Demana’ns un pressupost i estudi personalitzat gratuït, ens encarreguem de tot. 

 

2. Bonificació de l’IBI

L’impost sobre béns immobles (IBI) és la taxa que apliquen els ajuntaments als propietaris d’immobles. Gairebé tots els Ajuntaments de Catalunya aplica bonificacions a l’IBI als qui disposin instal·lacions fotovoltaiques a casa. Les bonificacions poden arribar fins al 50% i durant 12 anys. Alguns exemples són:

  • Canovelles: bonificació del 50% durant 5 anys
  • Cardedeu: bonificació del 40% durant 5 anys
  • Granollers: bonificació del 50% durant 5 anys
  • L’Ametlla del Vallès: bonificació del 25% durant 5 anys
  • La Roca del Vallès: bonificació del 50% durant 5 anys
  • Rubí: bonificació del 50% durant 5 anys
  • Sant Antoni de Vilamajor: bonificació del 50% durant 3 anys
  • Santa Perpètua de Mogoda: bonificació del 50% durant 3 anys
  • Sant Esteve de Palautordera: bonificació del 30% durant 4 anys
  • Sant Pere de Vilamajor: bonificació del 25% durant 3 anys

Contacta amb nosaltres si vols saber la teva bonificació d’IBI. 

  

3. Bonificació de l’ICIO

L’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) s’abona quan s’ha de realitzar qualsevol construcció, instal·lació o obra que requereixi una llicència d’obres o urbanística. Com en el cas de l’IBI, cada municipi té establerta una bonificació diferent que pot arribar fins al 95% del total de l’impost. A més, alguns ajuntaments també bonifiquen la taxa urbanística que pot arribar fins al 100% de la totalitat. Alguns exemples són:

  • Canovelles: bonificació del 95%
  • Cardedeu: bonificació del 95%
  • Granollers: bonificació del 95%
  • L’Ametlla del Vallès: bonificació del 95%
  • La Roca del Vallès: bonificació del 95% + 50% de la taxa urbanística
  • Rubí: bonificació del 95% + 100% de la taxa urbanística
  • Sant Antoni de Vilamajor: bonificació del 95%
  • Santa Perpètua de Mogoda: bonificació del 95%
  • Sant Esteve de Palautordera: bonificació del 95%
  • Sant Pere de Vilamajor: bonificació del 50%

Per a la instal·lació fotovoltaica necessites aquest permís d’obra, però si fas la instal·lació amb nosaltres t’ajudarem. Demana’ns un pressupost i estudi personalitzat gratuït, ens encarregarem d’ajudar-te en els tràmits perquè no t’hagis de preocupar.

4. Deducció de l’IRPF

El reial decret llei 19/2021 estableix 3 tipus de deduccions en l‘impost sobre la renda de persones físiques (IRPF) per obres de millora d’eficiència energètica en habitatges habituals o que es lloguin abans del 31 de desembre del 2023. 

1. Del 20% del que s’ha invertit, amb un màxim de 5.000 euros. Cal acreditar la reducció del 7% com a mínim de la demanda de calefacció i refrigeració a través de l’informe emès per un tècnic competent.

2. Del 40% del que s’ha invertit, amb un màxim de 7.500 euros. Cal acreditar una reducció del 30% com a mínim d’energia primària no renovable o una qualificació de classe energètica de l’edifici A o B.

3. Del 60% de l’import invertit, amb un màxim de 15.000 euros. Cal acreditar una reducció del 30% com a mínim d’energia primària no renovable o una qualificació de classe energètica de l’edifici A o B. La condició: que l’habitatge estigui situada en un edifici d’ús predominant residencial.

En el cas d’obres de rehabilitació energètica realitzades a edificis residencials, s’amplia un any més l’àmbit temporal de la deducció, d’aquesta manera es podrà aplicar fins al 31 de desembre de 2024. 

Contacta amb nosaltres si tens qualsevol dubte! Estarem encantats d’atendre’t. 

  Articles relacionats